8 فرصت طلایی تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارھا
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارھا و مشاغل مختلف به قدری زیاد شده که فضای اقتصادی به کل تغییر کرده. این اتفاق عجیب و غریب چالش های زیادی رو برای صاحبین کسب و کارهای مختلف ایجاد کرده. اما نکته ای که وجود داره اینه که به عقیده من در هر چالشی هزاران فرصت هم نهفته ست. می دونم که این ویروس ناخونده ممکنه زندگی خیلی از ماهارو دستخوش تغییرات جدی، باورنکردنی و احتمالا دوست نداشتنی! کرده باشه. اما زندگی همینه… زندگی جاریه… و این ماییم که انتخاب می کنیم چه واکنشی نسبت به این تغییرات داشته باشیم. ما می تونیم انتخاب کنیم که فرصت های تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارھارو (corona challenges and opportunities in business) کشف کنیم و با کمی خلاقیت ازشون برای حل چالش های فردی و اجتماعی ناشی از پیدایش ویروس کرونا استفاده کنیم.
فهرست مطالب
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای ایرانی
همه مون شاهد عواقب کمرشکن تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای ایرانی بودیم. بسیاری از کسبوکارهای سنتی با پیدایش کرونا ورشکست شدن. در شرایطی که گروه های شغلی مختلف و بیزینس های سنتی توسط ستاد ملی کرونا محدود و تعطیل می شدن، تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای آنلاین نتایج عجیب و قابل توجهی داشت. این جا بود که نقش اینترنت و فضای آنلاین در تبدیل چالش ها به فرصت برای همه آشکار شد. نگاهی به لیست بلندبالای کسب و کارهایی که به شدت تحت تاثیر کووید-19 محدود شدن رو در ادامه می بینیم:
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارھای گروه شغلی 2
مراکز خرید، پاساژها، مالهای فروش غیرمواد غذایی، مراکز شماره گذاری اتومبیل، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز متبرکه و زیارتگاهها، مساجد و مصلیها، مراکز تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینیفروشیها، آبمیوه و بستنیفروشیها، آرایشگاههای مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکت فروشیها، خدمات چاپ دیجیتال، تزئینات داخلی ساختمان، کادویی فروشیها، اسباببازیفروشیها، عمدهفروشی و خردهفروشی پوشاک، پارچهفروشیها، پردهسراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازمالتحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسیها، مشاوران املاک، فروشگاههای لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل.
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارھای گروه شغلی 3
مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی حرفهای، زبانسراها، آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزهها و باغموزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل ونقل عمومی درون شهری
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارھای گروه شغلی 4
همایشها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانهروزی، باشگاههای ورزشی مربوط به ورزشهای پربرخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافهها، چایخانهها و قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی، باغ وحشها، شهربازیها و مراکز تفریحی آبی.
حالا سوال مهم و اساسی که پیش میاد اینه:
چطور می تونیم از چالش های تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها برای خودمون و دیگران فرصت های جدید بسازیم؟ این سوال می تونه جواب های متعدد و جذابی برای افراد و مشاغل در کسب و کارهای مختلف داشته باشه. جواب هایی که می تونه این ضرب المثل قدیمی رو اثبات کنه:
چطور از چالش تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای ایرانی فرصت بسازیم؟
اگه دقت کنیم می بینیم که تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارھا بیشتر رو شغل هایی بوده که موجبات تجمع افراد در یک محدوده خاص رو فراهم می کرده. از اونجایی که طبق قوانین مصوب جناب ستاد ملی کرونا…!!! فاصله اجتماعی باید رعایت بشه، می تونیم کاری کنیم که بدون ایجاد تجمع در هر کسب و کاری که هستیم، نیاز افراد رو از راه دور برطرف کنیم. و همون طور که می دونیم برای کسب درآمد کافیه نیازها رو شناسایی کنیم و با مهارت هایی که داریم برطرفشون کنیم.
پیدا شدن سروکله جناب کرونا باعث شده نیازهای جدیدی هم ایجاد بشه. کافیه بررسی کنیم و ببینیم چطور می تونیم با تجربه ای که از کسب و کارمون به دست آوردیم، این نیازهای جدید رو هم به طریقی برطرف کنیم. این جاست که نقش خلاقیت و مهارت های فردی خودشو بیشتر از قبل نشون می ده. اگه یاد بگیریم فرصت های موجود در هر چالشی رو ببینیم، می تونیم تایر عوامل محیطی روی روند زندگی و کسب و کار خودمونو به شدت کم کنیم. پس از همین امروز شروع کنیم و روی خودمون سرمایه گذاری کنیم.
تاثیر کرونا بر کسب و کارهای آنلاین
تاثیر کرونا بر کسب و کارهای مجازی
تاثیرات کرونا بر کسب و کارها
فرصت اول: آموزش دادن مهارت ها، تجربه ها و اطلاعات
شما در هر زمینه ای که فعالیت داشته باشی، اطلاعات، تجربه ها و تخصصی رو داری که شما رو از دیگران متمایز کرده. اگه بتونی این اطلاعات رو جمع بندی کنی و به شکل آموزش های اثربخش به دیگران ارائه بدی، می تونی فرصت جدیدی برای کسب درآمد از مهارت هات داشته باشی.
به عنوان مثال اگه آرایشگری (چه مردونه، چه زنونه) و مشتریات کم شده یا کسب و کارت مدتی تعطیل شده، می تونی به دیگران آموزش بدی خودشون تو خونه این کار رو انجام بدن و یک نیاز مهم رو برطرف کنی.
فرصت دوم: ارائه خدمات در محل یا درب منزل
بیش ترین تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارھایی بود که آدم ها رو در یک جا جمع می کرد. خوب ما می تونیم به روش های مختلف، کاری کنیم که افراد در یک جا تجمع نکنن…!
اگه بخوام همون مثال آرایشگاه رو بزنم، می شه به افرادی که بهمون اطمینان دارن یا مشتریان قبلی و وفادارمون در محل زندگیشون خدمات بدیم. اگه اولین نفری باشیم که خدمات در محل رو ارائه می ده، می تونیم به کمک تبلیغات دهان به دهان، حتی مشتریان جدیدتری هم داشته باشیم.
فرصت سوم: رعایت پروتکل های بهداشتی با روش های خلاقانه
تاثیر ویروس کرونا و برکسب و کار لباس در اوایل شیوعش بر کسی پوشیده نیست. یادمه اون زمان خیلیا کرکره فروشگاهشونو کشیدن پایین…ولی خیلیای دیگه با استفاده از وسایل خیلی ساده محیطی رو فراهم کرده بودن که افراد کمتر در معرض ویروس قرار بگیرن. حتی زمانی که ماسک نایاب شده بود، یکی از همین فروشگاه ها به مشتریانش ماسک و دستکش رایگان می داد. توی فروشگاهش هم از دستگاه اسپری ضرعفونی کننده استفاده می کرد و تمام محصولاتش رو قبل از ورود مشتری ها ضدعفونی می کرد. یه مامور هم تو بخش ورودی با دستگاه تشخیص کرونا، افراد رو تست می کرد که کسی حامل ویروس نباشه و بقیه رو به خطر نندازه. با همین اقداماتش باعث شده بود که مشتریانش حتی از قبل هم بیشتر بشن.
فرصت چهارم: بسته بندی بهداشتی محصولات
خیلی از فروشگاه های مواد خوراکی مثل شیرینی، آجیل و خشکبار، رستوران ها و … که تحت تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها قرار گرفته بودن، با اقداماتی مثل بسته بندی بهداشتی محصولات تونسته بودن اعتماد مخاطبان رو جلب کنن. همین دیروز یکی از افرادی که بهش مشاوره می دادم و در زمینه فروش مواد خوراکی فعالیت داشت، بهم گفت بعد از کرونا فروششون چندین برابر هم شده. بماند که با بسته بندی های خلاقانه حتی می شه سقف میانگین فروش رو هم رد کرد و درآمدهای فوق العاده ای رو ایجاد کرد.
فرصت پنجم: ارسال رایگان
چالش تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها در کنارش برای خیلی از کسب و کارهای آنلاین مثل دیجی کالا و اسنپ و …که محصولات رو به محل ارسال می کردن، فرصت های عجیب و غریبی رو ایجاد کرد. من دقیقن یادمه که همون اوایل انتشار ویروس دیجی کالا درخواست جذب تعداد بسیار زیادی نیروی کار رو منتشر کرده بود. در دوران قرنطینه از جمله بیزینس هایی که سودهای کلانی رو با برطرف کردن نیازهای خوراک، پوشاک و … مردم به دست آوردن، همین دیجی کالا و اسنپ مارکت بودن.
حالا تصور کنید ارسال رایگان رو به سرویس هاتون اضافه کنید. در شرایط اینچنینی واقعن مخاطب خرید از شما رو به شدت ترجیح میده نسبت به حضور در مراکز خرید و در معرض ویروس کرونا قرار گرفتن…!
فرصت ششم: سرویس های بیرون بر
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای موادغذایی مثل رستوران ها، کافی شاپ ها، بستنی و آبمیوه فروش ها و بیزینس هایی از این قبیل به شدت مشهوده. در این بین رستوران هایی که ارسال غذای بیرون بر رو به خدماتشون اضافه کردن، از چالش کرونا برای خودشون فرصت های جدیدی ایجاد کردن. همین طور این موضوع در مورد بقیه کسب و کارهایی که مثال زدم هم صدق می کنه. می خوام بگم راه زیاده، فقط باید ببینیمشون…
فرصت هفتم: استفاده از پلتفرم های آنلاین مثل اینستاگرام
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای سنتی به قدری زیاد شده که حتی افرادی که اصلن به فکر آنلاین کردن بیزینس خودشون نبودن هم در تکاپوی دیده شدن و ارائه خدماتشون در فضای آنلاین قرار گرفتن. فضای آنلاین دنیای عجیبیه. به خصوص شبکه اجتماعی اینستاگرام که خیلی از افراد رو به ثروت های کلان رسونده.
در همین شرایط کرونایی افراد زیادی رو میشناسم که دارن از طریق اینستاگرام به شدت درآمدزایی می کنن و به قدری فرصت براشون ایجاد شده که نمی دونن از کدوم استفاده کنن…!
فرصت هشتم: استفاده از فرصت های شگفت انگیز حضور در فضای آنلاین
به نظرت تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کار شما چقدره؟ چطور می تونی به کمک فضای آنلاین از این چالش برای خودت فرصت های جدید و هیجان انگیز بسازی؟ چطور می تونی کسب و کارتو متحول کنی؟ با اومدن کرونا خیلیا به سمت کسب و کار اینترنتی روی آوردن. خیلی از بیزینس های سنتی به کمک ابزارهایی مثل طراحی سایت و اینستاگرام تونستن از چالش کرونا فرصت بسازن و حتی خیلی بیشتر از قبل رشد کنن. از اونجایی که روش های ایجاد فرصت از چالش کرونا، برای کسب و کارهای مختلف متفاوته، من تصمیم گرفتم در مقالات آینده انواع کسب و کارها و مشاغل رو بررسی و تحلیل کنم و به طور اختصاصی ایده هامو برای شما سوتکایی های عزیز مطرح کنم.
جمع بندی
من معتقدم که در هر چالشی، فرصت های زیادی نهفته ست. اگر بدونیم چرا اینجاییم، قراره چه کار مهمی رو انجام بدیم، قراره چه بخشی از وجودمون رو متجلی کنیم و … حتی می تونیم از تایر کرونا بر کسب و کارها هم برای خودمون و دیگران فرصت بسازیم. این کاریه که ما در سوتکا انجام می دیم. ما به افراد کمک می کنیم با کم ترین سرمایه، کسب و کار سنتی خودشونو وارد فضای آنلاین کنن یا با کمترین سرمایه به کمک ایده های خلاقانه یه بیزینس آنلاین برای خودشون راه بندازن. و خوشحالیم که در این راه موفق بودیم. و خوشحالیم که افرادی مثل شما در کنار ما هستن.
بیزینس آنلاین خودتونو حرفه ای استارت بزنید و رشد بدید!
پکیج کامل راه اندازی و رشد کسب و کار اینترنتی حرفه ای شامل:
لوگو خلاقانه + وبسایت حرفه ای + ایده های خلاقانه جدید+مشاوره رشد کسب و کار
(با تخفیف میلیونی ویژه سوتکایی ها+پرداخت اقساطی)
همین الان می تونید از طریق واتساپ یا تماس مستقیم با ما در ارتباط باشید. کمک به شما باعث افتخار ماست.
دیدگاهتان را بنویسید