انواع لوگو چیست؟ (انواع سبک های طراحی آرم و لوگو در گرافیک)
سلام به شما سوتکایی عزیز!
به یه مقاله دیگه از سوتکا در مورد انواع لوگو (Types-of-logos) و کاربرد انواع سبک های طراحی لوگو ایرانی و خارجی خوش اومدید. انواع لوگو چیست؟ و بهترین سبک طراحی انواع لوگو و آرم مناسب برای شرکت من چه سبکی هست؟ این سوالیه که اغلب در اولین مرحله طراحی لوگو حرفه ای و ممکنه به ذهن هرکسی خطور کنه.
اگر علاقه مندید که در مورد بیشتر در مورد لوگوها و تاثیر اون در رشد و پیشرفت کسب و کار برندینگ حرفه ای بدونید پیشنهاد می کنم مقاله “لوگو چیست و چه کاربردی دارد؟” رو از دست ندید. با خوندن این مقاله شما می تونید از رمزورازهای لوگو و تاثیر اون روی ضمی ناخودآگاه افراد پرده برداری کنید. از اینکه با ما در جمع سوتکایی ها همراهید خیلی خوشحالیم.
فهرست مطالب
مزایای شناخت انواع لوگو ها و سبک های طراحی لوگو و ارم
شناخت انواع لوگو می تونه به شدت مفید باشه تا در زمان سفارش طراحی لوگو به شخص یا شرکت طراح لوگو، بتوینم حرفه ای رفتار کنیم و منظور طراحان رو در مورد انواع سبک طراحی لوگو رو متوجه بشیم . همین طور آگاه بشیم که کدوم یک از انواع سبک های طراحی آرم و لوگو برای زمینه کاری ما مناسبه. از طرفی از اون جایی که قیمت طراحی لوگو برای انواع سبک های لوگو متفاوته، آگاهی نسبت به انواع لوگو و نشانه می تونه در کاهش هزینه های راه اندازی کسب و کار شما هم مفید باشه.
این مقاله به چه درد شما می خوره؟!
با خوندن این مقاله شما با انواع روش های طراحی لوگو و انواع سبک های طراحی لوگو ایرانی و خارجی آشنا می شید و نحوه کاربرد انواع لوگو مناسب برای برندینگ حرفه ای در هر زمینه بیزینسی که هستید رو یاد می گیرید. و می تونید با تکیه بر این آگاهی، هزینه های جانبی کسب و کار خودتون رو کاهش بدید.
انواع لوگو در گرافیک (انواع لوگوهای ایرانی و خارجی)
انواع لوگوهای ایرانی و خارجی رو می شه با توجه به ویژگی های مختلف دسته بندی کرد. یکی از این موارد دسته بندی انواع لوگو در گرافیک با توجه به ویژگی های مختلف لوگو و المان ها، شکل ها، فرم ها، فونت ها و هرآنچه که در طراحی انواع لوگو استفاده می شه، انجام می شه. برای شناخت انواع لوگو کافیه ویژگی های هرکدوم از انواع سبک های لوگو رو بشناسیم. تا بتونیم با دیدن هر یک از انواع لوگو، سبک طراحی اون رو پیدا کنیم.
رایج ترین اسم انواع لوگو ها در گرافیک (سبک های مختلف طراحی لوگو)
نام و اسم انواع لوگو ها در ایران بیشتر به سه حالت رایج زیر به کار برده می شه:
- لوگو نوشتاری یا لوگو تایپ
- لوگو تصویری یا نماد
- لوگو ترکیبی (که ترکیب نام و نماد برند هست)
اما به طور کلی اسامی انواع لوگو ایرانی و خارجی در گرافیک رو می شه به این صورت نام گذاری کرد:
اسامی انواع لوگو ایرانی و خارجی در گرافیک
- لوگو مونوگرام یا لترمارک – Monogram logo or lettermark
- لوگو نوشتاری یا تایپوگرافی – Wordmark or logotype
- لوگو تصویری، پیکتوریال یا لوگو نماد – Pictorial mark or logo symbol
- لوگو انتزاعی یا مفهومی – Abstract logo mark
- لوگو مسکات – Mascot logo
- لوگو ترکیبی – Combination mark
- لوگو امبلم – Emblem logo
- لوگو مینیمال – Mini mall logo
- لوگو سه بعدی – 3D logo
- لوگو موشن – Motion logo
هرکدوم از انواع لوگو طراحی شده رو می شه جزو یک یا چند تا از دسته بندی های نام برده قرار داد. در ادامه لوگو و انواع آن رو از جنبه های مختلف مثل انواع شکل لوگوها، انواع فونت لوگو ها و نحوه ترکیب بندی اون ها بررسی کرده و مزیت ها و ویژگی هاشون رو شرح می دیم.
1. لوگو مونوگرام یا لترمارک – Monogram logo or letter mark
یکی از انواع سبک های لوگو مونوگرام یا لترمارک – Monogram logo or letter mark هست که به شدت مورد طرفدار کمپانی هایی هست که علاقه مند به رشد و پیشرفت و اضافه کردن محصولات و خدمات جدید به شرکتشون هستن. مونوگرام ها اغلب از حروف ابتدای نام تجاری برندها و یا حروف اختصاری برند تشکیل می شن. این نوع لوگو ها مزیت ها و ویژگی هایی دارن که در ادامه شرح در موردش صحبت می کنیم.
مزیت های لوگوی مونوگرام نسبت به دیگر انواع لوگو
از جمله مزیت های لوگوی مونوگرام نسبت به دیگر انواع آرم و لوگو رو عبارتند از:
مزیت اول: ماندگاری بالای مونوگرام در ذهن مخاطب
یکی از مزیت های لوگو مونوگرام نسبت به دیگر انواع لوگو، موندگاری بالای نام برند در ذهن مخاطب هست. اغلب شرکت ها و سازمان هایی که از نام تجاری طولانی و در عین حال ارزشمندی برخوردارند از این سبک لوگو استقبال می کنند. چرا که می تونه ارزش های سازمانی، نام تجاری، ترکیب رنگ و بسیاری از مفاهیم پراهمیت برند رو در نمادی ارزشمند به تصویر بکشه.
مزیت دوم: قابلیت درج لوگو مونوگرام در رسانه های مختلف
دومین مزیت لوگو مونوگرام نسبت به انواع لوگوها یا ارم های دیگه، ابعاد مناسب و قابلیت درج لوگو در رسانه های مختلف مثل شبکه های اجتماعی، وبسایت، اوراق اداری و … هست. چرا که به دلیل وضوح کافی لوگو، با تغییر ابعاد لوگو از کیفیت بصری و مفاهیم کلی اون کاسته نمی شه.
مزیت سوم: آشنایی و شناخت انواع لوگو مونوگرام از دید مخاطبان
از اونجایی که در لوگو مونوگرام از حروف الفبا فارسی، انگلیسی و … استفاده می شه، به شدت با ذهن مخاطب آشنایی داره و یکی از ارکان اصلی برندینگ که ایجاد حس آشنایی نسبت به نام برند در ذهن مخاطب هست رو به سادگی به اجرا در میاره.
در کاربرد انواع لوگوی مونوگرام به چه نکاتی توجه کنیم؟!
همون طور که گفتیم مونوگرام ها از حروف اول یا آخر نام برند و یا حروف اختصاری برند تشکیل می شن. این موضوع ممکنه باعث بشه دو کمپانی با نام های متفاوت، نام اختصاری مشابهی داشته باشن یا هردو با یک حرف الفبا شروع بشن. بنابراین باید قبل از طراحی مونوگرام ها تحقیقات لازم رو در زمینه انواع آرم یا لوگو های مشابه دیگه و رنگبندی و نوع فرم و ترکیب بندی لوگوها انجام بدیم تا بتونیم در مقایسه با انواع لوگوی شرکت های مختلف یک لوگوی منحصر به فرد و متمایز نسبت به رقبا طراحی کنیم.
تعدادی از نمونه کارهای طراحی شده به سبک مونوگرام در سوتکا
سبک مونوگرام در طراحی لوگو شرکتی برای برندسازی حرفه ای و اصولی، بسیار رایجه. به خصوص شرکت هایی که از نام اختصاری خودشون استفاده می کنن.
2. لوگو نوشتاری یا تایپوگرافی – Wordmark or logotype
لوگو نوشتاری، لوگوتایپ یا تایپوگرافی – Wordmark or logotype یکی از سبک های رایج و جذاب طراحی لوگو هست که بسیاری از کمپانی های معروف، از بین انواع سبک های لوگو، این سبک رو برای سازمان خودشون انتخاب کردن. لوگو مونوگرام رو می شه زیرشاخه ای از لوگو نوشتاری یا لوگو تایپ در نظر گرفت.
در انواع لوگو های نوشتاری یا تایپوگرافی، با استفاده از نام کامل برند یک لوگوی جذاب و ماندگار طراحی می شه. لوگو نوشتاری سبکی از انواع لوگو هست که می تونه با قدرت بالایی در فضای ذهنی مخاطب نقش ببنده. چرا که نام برند رو با یک رنگبندی و حالت زیبایی به تصویر می کشه.
انواع سبک لوگو نوشتاری برای چه برندهایی مناسبه؟
انواع سبک لوگو نوشتاری در خارج از ایران از محبوبیت بالایی برخورداره. البته لازم به ذکره که لوگوهای نوشتاری هم انواع مختلفی دارن و می تونن به سبک های مختلفی طراحی بشن. برای برندهایی که در اون ها خوانایی از اولویت بیشتری برخورداره، انواع لوگو تایپ یا لوگو نوشتاری با یک سبک خوانا طراحی می شه تا علاوه بر ایجاد جذابیت بصری، سایر المان های برندینگ رو هم در بر بگیره.
اما سازمان هایی هم هستند که علاقه مندند به کمک نام برند، یک نماد فانتزی و خلاقانه داشته باشن و خوانایی لوگو براشون در اولویت بعدی قرار می گیره. اغلب بانک های ایرانی از این سبک لوگوتایپ و تایپوگرافی برای برندینگ خودشون استفاده کردند. به طوری که یک نماد شامل نام برند اما به شکل فانتزی به لوگوی اصلی این سازمان ها تبدیل شده و نماد بصری مجموعه تلقی می شه (که می تونه به نوعی جزو لوگوهای تصویری هم طبقه بندی بشه) و در کنارش نام بانک با یک فونت خوانای فارسی نوشته می شه.
تعدادی از نمونه کارهای طراحی شده به سبک لوگوتایپ در سوتکا
انتقال درست مفاهیم به کمک انواع سبک لوگوی نوشتاری
سبک طراحی انواع لوگو های نوشتاری به شدت مهم و قابل تامل هست. حسی که مخاطب از فونت و رنگبندی لوگو نوشتاری می گیره به شدت تحت تاثیر نوع و سبک طراحی لوگو تایپ هست و خیلی مهمه که طراح لوگو به طور کامل با مفاهیمی که توسط اشکال و خطوط لوگو منتقل می شه تسلط داشته باشه. حتما قبل از انتخاب سبک لوگوی موردنظرتون با یک کارشناس حرفه ای لوگو مشورت کنید و اطلاعات لازم رو دریافت کنید.
3. لوگو تصویری، پیکتوریال یا لوگو نماد – Pictorial mark or logo symbol
لوگو تصویری، پیکتوریال یا لوگو نماد (Pictorial marks or logo symbols) یکی از انواع لوگو هاست که طراحی اون به شدت به خلاقیت، اطلاعات عمومی و تخصصی کافی و گسترده و تسلط کافی بر مفاهیم تخصصی گرافیک و طراحی دیجیتال نیاز داره. یک طراح لوگو حرفه ای باید مهارت کافی رو برای ایجاد ارتباط مناسب بین ارزش های سازمانی برند و تصویر طراحی شده به عنوان نماد برند داشته باشه. چرا که اگر نتونه موفق عمل کنه ممکنه بخش زیادی از سرمایه مادی و معنوی برند، به دلیل عدم ارتباط سازی درست، اصولی و حرفه ای با مخاطب به هدر بره.
کسب و کار خودتونو در فضای آنلاین حرفه ای جلو ببرید
پکیج کامل کسب و کار اینترنتی سوتکا شامل:
لوگو خلاقانه + وبسایت حرفه ای + ایده های خلاقانه جدید + مشاوره رشد کسب و کار
(با تخفیف میلیونی ویژه سوتکایی ها)
همین الان می تونید از طریق واتساپ یا تماس مستقیم با ما در ارتباط باشید. کمک به شما باعث افتخار ماست.
انتخاب نحوه انتقال پیام در سبک لوگو تصویری
در طراحی لوگو تصویری انتخاب نحوه انتقال پیام به مخاطب از اهمیت بالایی برخورداره. قبل از هرچیز ما باید بدونیم که:
- آیا قراره نماد ما نام برند رو به سبک خلاقانه و جذابی به تصویر بکشه؟
- آیا قراره یک مفهوم عمیق رو به کمک اشکال و تصاویر مختلف به تصویر بکشه؟
- آیا قراره یک احساس خاص رو به مخاطب منتقل کنه؟
- آیا قراره به کمک نمادها و سمبل های آشنا مثل حیوانات، گیاهان، اشیا و … به یک یا چند ویژگی بارز سازمان اشاره کنه؟
- آیا قراره ذهن مخاطب رو به سمت یه چیز جدید و نو هدایت کنه؟
پاسخ به این سوالات می تونه کمک کنه که یک بریف کامل و جامع برای طراحی لوگو حرفه ای خودمون آماده کنیم و با تسلط بیشتری طرح موردنظرمونو پیاده سازی کنیم. بسیاری از برندهای معروف مثل اپل، توییتر و … سبک لوگو نوشاری رو از بین انواع لوگو برگزیدن و از لوگو تصویری یا لوگو نماد برای برندسازی خودشون کمک گرفتن و نتایج آماری نشون داده که در این زمینه بسیار موفق عمل کردن.
اهمیت انواع لوگو تصویری در برندینگ شخصی، سازمانی و شرکتی
درصد بالایی از هویت بصری برند شما به کمک لوگو تصویری شما به نمایش گذاشته می شه. اگر ارم یا لوگو سازمان شما نتونه ارزش های سازمانی شما رو با استفاده از سمبل ها و ترکیب رنگ اصولی در ذهن مخاطب حک کنه و با مخاطب ارتباط بگیره، به شدت از بازدهی تبلیغات و محتوای رسانه ای شما کاسته شده و ممکنه اعتبار برند شما زیر سوال بره. بنابراین لازمه قبل از انتخاب سبک لوگو و مفاهیم موردنظر سازمان خودتون، از یک مشاور حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید.
در کاربرد انواع لوگو های تصویری به چه نکاتی توجه کنیم؟!
سبک انواع لوگو های تصویری می تونه برای برند شما بسیار تاثیرگذار باشه، اما باید به طور کلی در انتخاب انواع سبک های لوگو دقت کنید. چرا که در بعضی موارد می تونه براتون هزینه ساز باشه. به عنوان مثال ممکنه شما در حال راه اندازی یک پیتزا فروشی باشید و علاقه مند باشید که از نماد پیتزا در لوگوی تصویری شما استفاده بشه. شما برای تبلیغاتتون هزینه می کنید و این نماد رو در ذهن مخاطبانتون حک می کنید. بعدها شما تصمیم می گیرید که کسب و کارتون رو گسترش بدید و ساندویچ یا انواع غذاهای دیگه رو هم به فروشگاهتون اضافه کنید. در این صورت نماد پیتزا در لوگوی شما شاید نتونه اطلاعات کافی و کاملی از کسب و کار جدید شما به مخاطبینتون منتقل کنه.
بنابراین اگر تصور می کنید که فرد کمال گرایی هستید یا علاقه مندید که روز به روز تجارتتون رو گسترش بدید، بهتره از یک المان خاص و مشخص در لوگوی خودتون استفاده نکنید. در همچین شرایطی مونوگرام ها یا لوگوهای انتزاعی که در ادامه در موردشون صحبت می کنیم می تونن گزینه بهتری برای بیزینس شما باشن.
4. لوگو انتزاعی یا مفهومی – Abstract logo mark
وگو انتزاعی (یا مفهومی) _ Abstract logo mark یکی دیگه از انواع سبک های طراحی لوگو و ارم هست که برندهایی مثل آدیداس و پپسی از این سبک طراحی لوگو برای برندسازی خودشون استفاده کردند. در سبک لوگو انتزاعی، ما به کمک نمادها و اشکال مختلف به خلق یک تصویر انتزاعی و جدید و منحصر به فرد می پردازیم. تصویری که می تونه هرآنچه رو که درنظر داریم در یک تصویر جای داده و در ناخودآگاه مخاطب حک کنیم. به طوری که مخاطب از درون با برند ما ارتباط برقرار کرده و احساسی رو که مدنظر ماست به طرز جدیدی کشف و درک کنه.
لوگوهای انتزاعی اغلب از ترکیب اشکال مختلفی تشکیل می شن، که هریک نشون دهنده بخشی از ارزش های سازمانی ما هستن. و ویژگی بارز این سبک از لوگو، منحصر به فرد بودن و خلاقانه بودن اون هاست.
مزیت لوگو انتزاعی نسبت به انواع سبک های لوگو
یکی از مهم ترین و جذاب ترین مزیت های لوگو انتزاعی اینه که می شه به شکل نمادین و بدون تکیه بر مفاهیم فرهنگی و سمبل های قدیمی که از قدیم در ذهن ما جای گرفتن، به کمک رنگ ها و فرم های جدید و نو، حس و حال موردنظرمون رو در مخاطبانمون ایجاد کنیم.
به عنوان مثال با نگاه کردن به لوگو نایک میشه حس آزادی، تحرک و انگیزه رو برداشت کرد. دقیقا همون احساسی که در زندگی مون به خصوص هنگام ورزش کردن نیاز داریم. و همین جزئیاته که در رشد و شکوفایی برندی مثل نایک تاثیرگذاره.
در کاربرد سبک لوگوی انتزاعی به چه نکاتی توجه کنیم؟!
سبک لوگوی انتزاعی نسبت به دیگر انواع لوگو از ظرافت و حساسیت بالایی برخورداره. چرا که انتخاب درست و اصولی اشکال، فرم ها و رنگ ها و ایجاد هارمونی بین اون اجزا خیلی بیشتر از دیگر سبک های لوگو اهمیت پیدا می کنه. بنابراین اگر هدفتون داشتن طرای یک لوگوی انتزاعی و مفهومی برای برندتون هست، حتما از یک مشاور و کارشناس خبره کمک بگیرید و قبل از سفارش پروژه طراحی لوگو خودتون اطلاعات لازم رو کسب کنید.
5. لوگو مسکات – Mascot logo
لوگو مسکات -logo Mascot نوعی از انواع لوگو و نشانه هست که شامل یک شخصیت مصور هست. لوگوهای مسکات اغلب رنگارنگ، گاهی کارتونی و به طور کلی جذاب و سرگرم کننده هستند. لوگوی مسکات به دلیل سبک صمیمانه ای که داره می تونه با مخاطب حرف بزنه و به نحو زیبایی در قلب و ذهن مخاطب جای باز کنه. برای کارکترسازی برند در ذهن مخاطب و ایجاد یک حس نزدیک و صمیمانه، می شه به زیبایی از این سبک لوگو استفاده کرد.
مزیت های لوگو مسکات نسبت به انواع لوگوها
لوگو مسکات شخصیتی هست که به سادگی می تونه شرکت شما رو به مخاطبان معرفی کنه. شما می تونید این شخصیت ها رو به عنوان سفیر برند تجاری خودتون در نظر بگیرید و با استفاده از ابزارهای دیگه مثل المان های شهری، عروسک ها، بازی ها، انیمیشن ها، بازی های ورزشی مثل فوتبال و هر نوع رسانه و ابزاری که می تونه بین شما و مخاطبانتون تعامل بیشتری برقرار کنه، برندتون رو معرفی و مطرح کنید.
نمونه ای از انواع لوگوهای مسکات ایرانی و خارجی
لوگو کمپانی KFC در خارج از ایران و همین طور کارکتر گاو خندان برند لبنیات روزانه یا میمون موتوری در برند پفک چیتوز و انواع و اقسام برندهایی که از سبک لوگو مسکات بهره بردن، می تونه مثال خوبی از کارکترسازی و شخصیت پردازی حرفه ای برای ارتباط با مخاطب باشه. و این شرکت ها به خوبی تونستن از این شخصیت در فضای مجازی و رسانه های تعاملی دیگه بهره مند بشن.
در کاربرد انواع لوگوهای مسکات به چه نکاتی توجه کنیم؟!
همون طور که گفتیم، نشانه ها و لوگوهای مسکات ویژگی های مختلفی دارند اما باید در انتخاب این سبک از لوگو از دقت بالایی به خرج بدید. چرا که اگر کارکترسازی برای برند شما به طور اصولی و با استفاده از استراتژی های عمیق برندینگ انجام نشه، نه تنها کمکی به تجارت شما نمی کنه بلکه ممکنه آسیب ها و ضربه های بزرگی رو هم به بیزینس شما وارد کنه. چرا که ممکنه بخش بزرگی از مخاطبان شما نتونن با شخصیت موردنظر و درنتیجه برند شما ارتباط برقرار کنند.
به طور کلی برای بیزینس هایی که مخاطبان اون ها رو کودکان یا خانواده های صمیمی تشکیل می دن، استفاده از سبک لوگوی مسکات می تونه اثربخش باشه. چرا که این افراد احساس همذات پنداری بیشتری با شخصیت های موردنظر ما نشون داده و کارکتر ما می تونه موجب ایجاد تعامل بیشتر و درنتیجه موفقیت بیشتر برند بشه. نمونه ای از این تعاملات رو در سلفی هایی که افراد با عروسک های برند موردنظرشون در نمایشگاه ها یا ورزشگاه ها گرفته و در فضای مجازی منتشر می کنند دیدیم.
همین الان می تونید از طریق واتساپ یا تماس مستقیم با ما در ارتباط باشید. کمک به شما باعث افتخار ماست.
چه زمانی از انواع لوگو های مسکات استفاده کنیم و نکنیم؟!
سبک لوگوی مسکات به دلیل جزئیات زیاد و رنگبندی های متنوع کمتر از دیگر انواع لوگو، قابلیت کوچک سازی و همچنین کاربرد در رسانه های دیگر رو داره. به عنوان مثال ممکنه برای چاپ لوگوی مسکات روی کارت ویزیت یا انواع ست های اداری با مشکلاتی مواجه بشه. در چنین شرایطی بهتره از لوگوهای مسکات مینیمال استفاده بشه که با چنین مشکلاتی مواجه نباشیم. این موضوع از جمله دلایلی هست که موجب شده ما در آژانس خلاقیت سوتکا سبک طراحی لوگو مینیمال رو به دیگر سبک های طراحی لوگو ترجیح بدیم.
از طرفی اگر در حال برندینگ شخصی هستید، انتخاب نوع لوگوی مسکات می تونه در افزایش سرعت پرسونال برندینگ و معرفی بهتر چهره شما تاثیرگذار باشه. چرا که افراد با دیدن لوگوی چهره شما در رسانه های مختلف به خوبی به یادآوری نقش پررنگ شما در زندگیشون می پردازن.
6. لوگو ترکیبی – Combination mark
لوگو ترکیبی (Combination mark) یکی از محبوب ترین سبک ها در انواع لوگو هست که بخش زیادی از علائم تجاری رو به خودش اختصاص داده. سبک لوگو ی ترکیبی یک انتخاب شایسته برای برندسازی چندجانبه و چندمنظوره هست. چرا که در لوگو ترکیبی یک تصویر به یک نام گره خورده و هردو درکنار هم به نمایش گذاشته می شن. مغز با دیدن لوگو ترکیبی از یک برند، می تونه بلافاصله نام برند رو با علامت تصویری موردنظر پیوند بزنه و اونو در بخشی از حافظه ما حفظ کنه.
لوگوی ترکیبی در واقع ترکیبی از لوگوی نوشتاری و آرم هست. بنابراین این فرصت رو در اختیار ما قرار داره که هر کدوم از اجزای لوگو رو به تنهایی و متناسب با رسانه های موردنظرمون برای برندسازی خودمون به کار بگیریم. بنابراین مشکلاتی که با انتخاب دیگر انوع لوگو ممکنه برای ما پیش بیاد در لوگوهای ترکیبی کمتر به چشم می خوره.
انواع لوگوهای ترکیبی و کاربرد آن ها
لوگوهای ترکیبی رو میشه از نظر نحوه جایگذاری اجزای لوگو به چند دسته تقسیم کرد. و یکی دیگه از مزایای این نوع لوگو، ایجاد چیدمان ها و ترکیب های مختلف از نماد و متن لوگو هست که می تونه فرصت بسیار خوبی برای مانور دادن روی لوگو و کاربرد اون برای ما و صاحبان برند ایجاد کنه.
در کاربرد انواع لوگوهای ترکیبی به چه نکاتی توجه کنیم؟!
لوگو ترکیبی همون طور که گفتیم یکی از بهترین انتخاب ها برای هر بیزینسی هست. همون طور که در نمونه کارهای سوتکا هم مشاهده می کنید، درصد بالایی از انواع لوگو های شرکت ها و بیزینس های مختلف رو سبک لوگو ترکیبی تشکیل می ده.
اگر یک طراح لوگو هستید حتما قبل از پیاده سازی لوگو ترکیبی موردنظرتون در مورد نحوه کاربرد لوگو در فضاهای مختلف از کارفرما اطلاعات لازم رو دریافت کنید. چرا که شکل نهایی لوگو و حالت افقی یا عمودی بودن لوگو، ممکنه بعدها در کاربرد اون مشکل ساز بشه.
و اگر یک کارفرما هستید و قراره یک لوگوی حرفه ای رو سفارش بدید، حتما چشم انداز کاری خودتون رو بررسی کنید و با دید کامل و تحقیقات گسترده نسبت به سفارش لوگوی شرکت یا بیزینسی خودتون اقدام کنید.
7. لوگو امبلم – Emblem logo
لوگو امبلم (emblem logo) یکی دیگه از انواع لوگو و نشانه ها هست که ویژگی های خاصی داره. لوگوهای امبلم اغلب شامل یک نوشته در داخل یک آرم هستند. سبک طراحی انواع لوگوهای ورزشی حرفه ای اغلب از نوع امبلم هست. همین طور خیلی از مدارس، آموزشگاه ها، سازمان ها و مراکز دولتی از سبک لوگوی امبلم بهره مند شده. چرا که اغلب تمایل دارند تا لوگوی سازمانی خودشون رو به عنوان مهر در اوراق اداری سازمان درج کنند.
لوگوهای امبلم به خاطر ظاهر رسمی، جامع و کاملی که دارند، می تونن انتخاب خیلی خوبی برای این نوع سازمان ها و شرکت ها باشند. از طرفی لوگوهای امبلم می تونن اطلاعات و جزئیات بیشتری رو نسبت به دیگر انواع لوگو در فضای کلی لوگو به طرز زیبایی جایگذاری کنند و این موضوع برای اغلب سازمان های اداری از اهمیت ویژه ای برخورداره.
نمونه ای از لوگوهای معروف بین المللی که از سبک لوگو امبلم با ایجاد تغییراتی و مدرن سازی سبک لوگو، برای برندینگ خودشون استفاده کردند، شرکت استارباکس با نماد مشهور پری دریایی هست. در لوگوی استارباکس ترکیب بندی جذاب تصویر و متن لوگو به خوبی مشهوده.
در کاربرد انواع لوگوهای امبلم به چه نکاتی توجه کنیم؟!
لوگوهای امبلم، همون طور که در انواع لوگوی ورزشی تیم های فوتبال مشهوده، به دلیل جزیات بالایی که در دل خودشون جای دادند قابلیت کوچک سازی زیادی ندارند. در لوگوی امبلم متن و تصویر به شدت در هم تنیده شدند و بنابراین ممکنه انعطاف پذیری کمتری نسبت به سایر لوگوها داشته باشند. پیاده سازی این نوع لوگوها در اوراق اداری کوچک و کارت ویزیت، اغلب ممکنه چالش هایی رو ایجاد کنه. مثل عدم خوانایی، پیچیدگی و شلوغ شدن طرح و مشکلاتی از این قبیل.
همچنین طراحی و تولید سایر اکسسوری های لوگو مثل مارک لباس، هدایای تبلیغاتی، المان های بزرگ فضای شهری، سردر ساختمان تجاری و …به خاطر پیچیدگی ها و ظرافت های بالای لوگو، اغلب هزینه های بیشتری رو نسبت به سایر انواع لوگو شامل می شه.
بنابراین اگر همچنان به سبک لوگوی امبلم علاقه مندید، حتما پروژه خودتون رو به یک طراح حرفه ای بسپرید تا پیشاپیش با این چالش ها آشنا باشه و بتونه علاوه بر طراحی یک لوگوی حرفه ای و جذاب، این نکات مهم و پراهمیت هم در پیاده سازی لوگو مدنظر قرار بده. و طرحی رو براتون پیاده سازی کنه که در دیگر مراحل کاربرد لوگو شما رو با چالش های جدی و هزینه های سنگین مواجه نکنه.
8. لوگو مینیمال – Minimall logo
لوگو مینیمال (Minimall logo) به نظر من یکی از جذاب ترین و پرکاربردترین سبک های طراحی لوگو هست که می شه گفت امروزه بسیاری از کمپانی های بزرگ و حرفه ای رو به خودش علاقه مند کرده. لوگوهای مینیمال در کنار ظاهر جذاب و ساده ای که دارند (اگر توسط یک طراح لوگوی حرفه ای و خلاق پیاده سازی شده باشند) می تونن علاوه بر ماندگاری بالا در ذهن مخاطب، تمامی مفاهیم، ارزش ها و احساسات مورد علاقه ما رو در کوتاه ترین زمان و به طرز شگفت انگیزی به مخاطب منتقل کنند.
نکات جذاب در طراحی انواع لوگوهای مینیمال
هدف از طراحی انواع لوگوهای مینیمال، انتقال حداکثری پیام ها و مفاهیم با حداقل جزئیات و ساده ترین ترکیب بندی برای ایجاد یک لوگوی زیبا، پرمعنا و جذابه. به عنوان مثال لوگوی نشنال ژئوگرافیک شامل یک مستطیل توخالی به رنگ زرده. اما جالبه بدونید در طرای همین مستطیل زردرنگ از استراتژی های مهمی ایده گرفته شده. یکی از این اصول و استراتژی ها، استفاده از نسبت طلایی در طراحی لوگو هست. در واقع این مستطیل در ریاضیات، با نام مستطیل طلایی شناخته می شه که با تقسیم طول به عر ض این مستطیل به عدد طلایی 1.618 می رسیم.
در کاربرد انواع لوگو های مینیمال به چه نکاتی توجه کنیم؟!
همون طور که گفیتم، لوگو های مینیمال یکی از بهترین انتخاب ها برای نمایش هویت و ارزش های کسب و کار شما به سریع ترین شکل ممکن و ماندگاری بالا هستند. از طرفی همواره باید به این نکته توجه کنیم که سادگی بیش از حد لوگو نباید به زیبایی و اعتبار لوگو ضربه بزنه.
سادگی لوگوهای مینیمال ممکنه باعث شباهت بالای انواع لوگوها در زمینه های کاری مختلف بشه. بنابراین باید قبل از طراحی انواع سبک های لوگو مینیمال، تحقیقات گسترده و لازم در این زمینه انجام بشه. تا در نهایت منجر به طراحی یک لوگوی حرفه ای، خلاقانه و مینیمال اما منحصر به فرد بشه. تا در مراحل بعدی کاربرد لوگو، از ثبت لوگو تا چاپ لوگو و ساخت انواع اکسسوری های لوگو موجب ایجاد مشکلات و چالش های جدی نشه.
اگر علاقه مند به طراحی انواع لوگو مینیمال و خلاقانه هستید(چه به عنوان کارفرما و چه به عنوان طراح لوگو)، حتما در زمینه انواع المان هایی که در پیاده سازی لوگو مینیمال به کار می برید، تحقیقات لازم رو انجام بدید تا لوگوی نهایی بتونه تمام قابلیت های یک لوگوی اصولی رو در بر داشته باشه.
همین الان می تونید از طریق واتساپ یا تماس مستقیم با ما در ارتباط باشید. کمک به شما باعث افتخار ماست.
9. لوگو سه بعدی – 3D logo
لوگو سه بعدی (3D logo) رو می شه یکی از زیردسته های انواع لوگو دونست. چرا که هر یک از انواع لوگو رو می شه به شکل سه بعدی طراحی کرد و در انواع رسانه هایی که قابلیت پیاده سازی و کاربرد لوگو به شکل سه بعدی رو دارند به کار برد. در طراحی لوگو های سه بعدی اغلب از سایه و روشن هایی استفاده می شه که می تونه به لوگوی اصلی حجم داده و اونو با یک نمای جدید و جذاب به نمایش در بیاره.
تبدیل انواع لوگو ها به لوگو سه بعدی
به طور کلی می شه انواع لوگو ها رو به لوگو سه بعدی تبدیل کرد. اما برای این کار بهتره لوگوی اصلی قابلیت تبدیل شدن به یک لوگوی سه بعدی حرفه ای و کاربردی رو داشته باشه. اگر در طراحی لوگوی اولیه از جزئیات بسیار زیادی استفاده شده باشه، تبدیل اون به لوگوی سه بعدی ممکنه به زمان، انرژی و مهارت خیلی بیشتری نیاز داشته باشه که همه این ها می تونه در قیمت طراحی لوگو موثر باشه.
در کاربرد انواع لوگو های سه بعدی به چه نکاتی توجه کنیم؟!
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در کاربرد انواع لوگو های سه بعدی به خاطر داشته باشیم، نوع فضاییه که قراره از لوگوی سه بعدی خودمون در اون استفاده کنیم. لوگوی سه بعدی قابلیت کاربرد در هر فضایی و با هر زمینه و ترکیب رنگی رو نداره و باید در به کارگیری اصولی اون خیلی خیلی دقت کنیم. چون ممکنه با نتایج معکوس مواجه بشیم.
بهترین حالتی که می شه برای برندینگ حرفه ای در نظر گرفت، داشتن یک لوگوی دو بعدی حرفه ای و در کنارش داشتن یک طرح سه بعدی از همون لوگوی اصلی هست. این کار باعث می شه قدرت مانور بیشتری در انواع فضاهای رسانه ای داشته باشیم و با چالش هایی که ممکنه در پیاده سازی انواع لوگوهای سه بعدی داشته باشیم، مواجه نشیم.
به عنوان مثال به آرم بنز دقت کنید. لوگوی دوبعدی بنز می تونه در دسته لوگو های مفهومی و مینیمال قرار بگیره. لوگوی سه بعدی بنز هم بر پایه لوگو دوبعدی اون طراحی شده و با توجه به نوع فضای رسانه ای و تبلیغاتی موردنظر کمپانی و با رعایت اصول گرافیک به کار گرفته می شه.
10. لوگو موشن – Motion logo
لوگو موشن ها (Motion logo) یکی دیگه از انواع لوگو هستند که می تونن در فضای رسانه ای و تبلیغاتی، بسیار تاثیرگذار عمل کنند. نتایج علمی ثابت کرده که مغز ما نسبت به یک تصویر متحرک واکنش بیشتری نشون می ده تا یک تصویر ثابت. به طور کلی هدف ما از داشتن هر نوع لوگو، خلق یک نماد برای به تصویر کشیدن هویت و ارزش های شخصی یا سازمانی خودمون هست. و هرچه این نماد و تصویر قابلیت بیشتری برای ایجاد تعامل و برانگیختن مخاطبان ما داشته باشه، می تونه در موفقیت برند ما نقش موثرتری ایفا کنه.
انتخاب بهترین سبک طراحی لوگو در بین انواع لوگو ها
یک طراح حرفه ای لوگو باید قبل از هرچیز بتونه معیارهای اصلی شما برای انتخاب بهترین سبک طراحی لوگو در بین انواع لوگو ها رو کشف کرده و با بررسی اون ها د رکنار تحقیقات لازم، بهترین گزینه رو به شما پیشنهاد بده. با توجه به این که در هر زمینه ای، یکی از انواع سبک های لوگو، می تونه کاربردی تر و موثر تر عمل کنه، کمک گرفتن از یک متخصص و مشاور حرفه ای، می تونه یکی از بهترین کارها برای جلوگیری از ضررهای جدی مالی و اتلاف زمان و انرژی شما هست.
مشاوره رایگان سوتکا برای انتخاب بهترین سبک طراحی لوگو
ما در سوتکا این شرایط رو به رایگان برای شما فراهم کردیم. اگر به مشاوره رایگان در زمینه انتخاب انواع لوگو و طراحی یک لوگو حرفه ای و منحصر به فرد برای بیزینس خودتون نیاز داشتید، می تونید به طور مستقیم با ما تماس بگیرید یا فرم روانشناسی سلیقه لوگو سوتکا رو پر کنید تا برای مشاوره رایگان و راهنمایی بیشتر در خصوص سفارش طراحی لوگو ما با شما تماس بگیریم. ما در سوتکا همواره مشتاق شنیدن صدای گرم شما هستیم.
همین الان می تونید از طریق واتساپ یا تماس مستقیم با ما در ارتباط باشید. کمک به شما باعث افتخار ماست.
در به روزرسانی های بعدی مقاله ، اطلاعات و ایده هایی رو در زمنیه انواع لوگو شرکتی، هنری، شخصی و … در اختیار شما سوتکایی های عزیز قرار می دیم.
جمع بندی تعریف انواع لوگو و سبک های طراحی لوگو
تو این مقاله با هم 10 نوع از انواع لوگو و سبک های مختلف طراحی حرفه ای لوگو رو بررسی و تعریف کردیم. دیدیم که هرکدوم از انواع سبک های لوگو منجر به خلق چه آثاری می شن و انواع برندهای موفقی که از انواع لوگوهای مختلف برای برندینگ خودشون بهره مند شدن رو معرفی کردیم.
ممنون که با یک مقاله دیگه از سوتکا در زمینه انواع لوگو و تاثیر اون ها در برندینگ حرفه ای خودتون همراه بودید. امیدواریم این اطلاعات بتونه به شما در انتخاب بهترین سبک طراحی لوگو برای رشد بیزینس و کسب و کار خودتون کمک کنه. و میزان رضایت مندی شما از نوع لوگو انتخابی تون رو بالا ببره. از طرفی شما حالا می تونید انواع لوگو را نام ببرید و هر کدوم از انواع لوگو ها رو با توجه به ویژگی هاشون در زیر مجموعه ای از انواع سبک های لوگو معرفی شده قرار بدید.
اگر این مقاله براتون مفید بوده با انتخاب ستاره های ابتدای مقاله به این مقاله امتیاز بدید و هر سوالی در زمینه انواع لوگو و بهترین سبک لوگو مناسب برای بیزینس خودتون داشتید در بخش نظرات با ما به اشتراک بذارید.
نظرات و کامنت های شما برای ما بسیار ارزشمند و انرژی بخشه.
سوتکا چراغیه برای موفقیت کسب و کار آنلاین شما…
با سوتکا بدرخش و مسیرتو روشن کن!
Comments (6)
خیلی عالی و کامل بود. ممنون
خیلی به دردم خورد.
سلام و احترام
خوشحالیم که براتون مفید بوده.
ممنون از شما🙏
خیلی ممنون از اطلاعات کاملتون
یک سری از انواع لوگو ها هم هستن که در طراحی اون ها از چند سبک الهام گرفته شده. چطوری می شه اون سبک از طراحی لوگو که بر همه غالب تره رو تشخیص داد و لوگو رو نام گذاری کرد؟ جوری که دیگران فکر نکنن ما اطلاعات کافی نداریم و اشتباه می کنیم…
سلام و احترام
دقیقا درست می فرمایید. به طور کلی در ایران سه نوع سبک از انواع سبک های طراحی لوگو بیشتر به کار برده می شه و افراد باهاش ارتباط بیشتری برقرار می کنن و اون هم سه نوع لوگو نوشتاری، نماد و لوگو ترکیبی هست. لوگو هارو به سادگی می تونید در این سه دسته طبقه بندی کنید و باقی مسائل شامل جزئیات دسته بندی انواع لوگوها هست. اگر طراح لوگو هستید، پیشنهاد می کنم در قدم اول نوع لوگوی موردنظر مشتریانتون رو در این سه دسته مشخص کنید و بعد با توجه به اون وارد جزئیات بیشتر و سبک های دیگه بشید. و قبل از طراحی لوگو حتما سوالات لازم در زمینه بیزینسی و نوع مخاطبان سازمانشون رو بپرسید تا بتونید با توجه به این اطلاعات، کارفرما رو در انتخاب بهترین سبک طراحی لوگو راهنمایی کنید.
موفق باشید🙏
به نظر شخصی بنده لوگو های مینیمال بهترین هستند، ولی متاسفانه تو ایران خیلی خیلی کم پیدا می شه کسی از این مدل لوگو ها طراحی کنه. همین لوگو نشنال جئوگرافیک خیلی زیبا و مفهومی طراحی شده واقعا شاهکاره .
سلام هلیای عزیز
ممنون از نظر ارزشمندت
من هم با گفته شما موافقم. به همین دلیل ما تمرکزمون رو در سوتکا روی طراحی لوگوهای مینیمال گذاشتیم. امیدوارم شما هم در همه مراحل زندگیت موفق و رو به پیشرفت باشی. از همراهی شما با ما در سوتکا بینهایت خوشحالیم🌹🙏