دور زدن طرح صیانت از فضای مجازی مجلس با 7 راهکار جیبی!
هر دم از این باغ بری می رسد!
طرح صیانت از فضای مجازی مجلس که این روزها بسیاری از کاربران و فعالان فضای اینترنت رو درگیر خودش کرده، چالش جدیدیه که در ایران باهاش مواجه شدیم. طرح صیانت اینترنت که در کنار اتفاقاتی مثل کرونا و بحران های بی آبی هیچ لزومی برای مطرح شدنش وجود نداشته، باعث نگرانی تقریبا تمام ایرانی ها شده و اعتراض افراد زیادی رو برانگیخته. جزئیات طرح صیانت از فضای مجازی هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما خوشبختانه یا متاسفانه، ما به بحران های ناگهانی عادت کردیم!
فهرست مطالب
فرصت ها و تهدیدهای طرح صیانت از فضای مجازی برای شما و سوتکا!
خیلی ها معتقدن که زندگی در ایران یعنی یک زندگی بدون برنامه ریزی و پر از ترس و چالش و نگرانی… اما سوالی که من همیشه از خودم می پرسم اینه که من باید چه تغییراتی در خودم ایجاد کنم و به چه مهارت هایی دست پیدا کنم که بتونم حتی در همچین شرایطی هم مسیر رشد خودمو پیدا کنم و در اون مسیر قدم بذارم…
به همین دلیل تصمیم گرفتم به جای ترس از اتفاقاتی که با اجرای طرح صیانت از فضای مجازی ممکنه برای بیزینس آنلاین ما بیفته، روی نقاط قوت کارمون تمرکز کنم و از این فرصت به نفع هم دیگران و هم خودمون استفاده کنم. این شد که این مقاله رو نوشتم و در اختیار شما عزیزان قرار دادم.
مهم ترین اقداماتی که در حال حاضر می شه انجام داد چیه؟
در ادامه می بینید که یکی از راه هایی که می تونید خسارات ناشی از طرح صیانت رو برای افرادی که در فضاهایی مثل اینستاگرام و … که ممکنه هر دم فیلتر بشه کاهش می ده، داشتن یک وبسایت شخصی با مالکیت شخصیه. (جزتیات مزایای این کار به قدری زیاد بود که در یک مقاله جداگونه بشه می پردازیم…!) این کار علاوه بر ایجاد فرصت برای دیگران برای بیزینس ما هم یک فرصت ایجاد می کنه. چرا که یک از خدمات مهم ما در سوتکا طراحی سایت ویژه افرادیه که یا یک کسب و کار دارن و می خوان آنلاینش کنن و یا اینکه می خوان کسب و کار آنلاینشونو رشد بدن.
آیا این روش ها به درد همه می خوره؟ جواب واضحه!
اما تصور نکنید این حرف من برای بازارگرمی و گول زدن افرادیه که مطمئنم به اندازه کافی از من باهوش تر هستن که گول اغراق ها و تبلیغات عجیب و غریب فضای کسب و کار رو نخورن… بدون شک داشتن یک سایت به درد همه نمی خوره و برای این حرفم هم دلایل زیادی دارم. اینجوری نیست که من بگم شما یک سایت داشته باش، دیگه خیالت راحت و غصه هیچ چیزو نخور…! هروقت دیدید جایی می گن شما یه سایت داشته باش و بشین و نگاه کن که پول بیاد تو حسابت بدونید که یه جای کار می لنگه…
این کار شدنیه… اما مقدماتی داره که همه اینو به شما نمی گن. تنها داشتن سایت کافی نیست. مهارت های دیگه ای هم در کنارش نیازه که ممکنه هر فردی این مهارت ها رو نداشته باشه. اما شاید شما داشته باشی! ما تمام این اطلاعات رو قبل از پروژه های طراحی سایت و … خودمون به مشترینمون می گیم تا بدونن از کجا باید شروع کنن و مهارت های لازم رو یاد بگیرن و بی گدار به آب نزنن.
آیا همه می تونن از این راهکارها برای دور زدن طرح صیانت فضای مجازی استفاده کنن؟
از اون جایی که شما در حال خوندن این مقاله هستید، یعنی علاوه بر هوش و تلاش و پشتکار، نگران آینده بیزینس خودتون هم هستین و همه تلاش ما در سوتکا اینه که در این مسیر کنار شما باشیم و صادقانه مزایا و معایب قدم گذاشتن در دنیای اینترنت رو طبق روحیات و اطلاعات و مهارت های شما باهاتون در میون بذاریم. تا با آگاهی کامل در این مسیر قدم بذارید. بنابراین اگر این راهکار مناسب شما نباشه و شما نتونید از پس پیچ و خم های این مسیر بربیاید، ما شما رو راهنمایی می کنیم تا بهترین انتخاب رو داشته باشید.
اگر نگران کسب و کار اینستاگرامی خودتون هستین و علاقه مندین در خصوص تعرفه های بسیار مناسب ما در سوتکا برای خدمات طراحی سایت حرفه ای اطلاعات بیشتری به دست بیارید و از مشاوه رایگان ما در خصوص راهکارهای کاهش خسارت های طرح صیانت از فضای مجازی استفاده کنید با شماره 09369229547 تماس بگیرید یا در واتساپ با ما در ارتباط باشید.
همین الان می تونید از طریق واتساپ یا تماس مستقیم با ما در ارتباط باشید. کمک به شما باعث افتخار ماست.
موافقان طرح صیانت از فضای مجازی
از اون جایی که موافقان طرح صیانت از فضای مجازی قطعا اهداف خودشونو داشتن که علاقه ای به دونستنش ندارم (چون کمکی بهم نمی کنه) اما قطعا مخالفان طرح صیانت از اینترنت، دسته زیادی از افرادی رو تشکیل می دن که سالیان سال برای زندگی، بیزینس و کسب و کار اینترنتی خودشون زحمت کشیدن. تاثیر طرح صیانت از فضای مجازی روی آینده کسب و کارهای اینترنتی چیه؟ با چیزی که حتی نمی دونیم چیه و چه نتایج عجیب و غریبی ممکنه برامون داشته باشه، باید چه کنیم؟!
جزئیات طرح صیانت از فضای مجازی
به نظر می رسه جزئیات طرح صیانت از فضای مجازی هنوز برای خود طراحان طرح صیانت هم مشخص نیست! اما گفته می شه که طرح صیانت از فضای مجازی مجلس، روی اینستاگرام، واتساپ، گوگل و بسیاری از پلتفرم هایی که من و شما داریم در کسب و کار اینترنتی خودمون ازش استفاده می کنیم تاثیر می ذاره و همه مارو با چالش های جدی مواجه می کنه. معنی صیانت از فضای مجازی از نظر طراحان با چیزی که ما بهش فکر می کنیم به نظر متفاوت میاد، اما چیزی که من دارم بهش فکر می کنم اینه که تحت همچین شرایطی چطور می شه کمترین آسیب رو دید؟! به شخصه امیدوارم که این اتفاق نیفته. اما به نظرم بد نیست که با روش های مختلف ارتباط با مشتریان اینتنرتی خودمون آشنا بشیم تا حداقل بخشی از نگرانی هامون از بین بره.
طرح صیانت از فضای مجازی و حقوق کاربران!
این جور مواقع کاری که من می کنم اینه که آرامش خودمو حفظ می کنم…! (اگرچه می دونم سخته!) ولی چیزی که تمام مدت زندگیم به خودم یاد دادم این بود که خودمو برای هرچیزی آماده کنم و به جای ترس از تغییر، به دنبال راهکارها باشم. من یه باور برای خودم دارم و اونم اینه که:
به همین دلیل تصمیم گرفتم این مقاله رو بنویسم، شاید بتونه به همه مون کمک کنه آرامش خودمون رو حفظ کنیم و به جای نگرانی (که هیچ وقت کمکی به کسی نکرده) به دنبال راه های جدیدتری برای کسب و کار خودمون باشیم. اول باهم می ریم سراغ چالش هایی که ممکنه باهاش مواجه بشیم و باهم یه سری از راهکارهایی رو که می شه در حال حاضر به کاربرد تا کسب و کار اینترنتی مون آسیب کمتری ببینه بررسی می کنیم. امیدوارم بخشی از دغدغه هامونو کاهش بده…
تاثیر طرح صیانت از فضای مجازی روی کسب و کارهای اینستاگرامی
بدون مقدمه می رم سر اصل مطلب. طرح صیانت از فضای مجازی ممکنه باعث نابودی کسب و کارهای اینستاگرامی بشه. درحال حاضر تعداد بیشماری از ایرانی ها در اینستاگرام فعالیت دارند و در این شرایط کرونایی دارن از این فضا کسب درآمد می کنن. مطمعنا تعداد زیادی از شما در اینستاگرام فعالیت دارید و زمان، هزینه و انرژی زیادی رو صرف جذب فالوور، افزایش بازدید و تبلیغات در اینستاگرام کردید. سوال اصلی اینه که: چه کنیم اگر یک روز از خواب بیدار شیم و ببینیم اینستاگرامی وجود نداره؟! یا دیگه مخاطبی در اینستاگرام نداریم؟! تکلیف سرمایه به هدر رفته مون چی میشه؟ عایا راهی وجود داره که بتونیم ارتباطمون با مخاطبامونو حفظ کنیم؟
عواقب طرح صیانت از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی
اینکه مشخص نیست طرح صیانت از فضای مجازی چه آثار و عواقبی داره می تونه به دلیل اخبار ضد و نقیضی باشه که این روزها به گوش می رسه. بخشی از این اخبار رو در ادامه باهم می بینیم:
قالیباف: طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی درباره اینستاگرام و واتساپ باید اصلاح شود!
مسدود سازی اینستا و واتساپ برنامۀ مجلس نیست و طرح درخصوص این پلتفرمهای پرکاربرد باید اصلاح شود.
آقای محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خودش در توییتر نوشته:
از طرفی در خبرگذاری دیگه ای می بینیم که نوشته شده:
طرح صیانت از فضای مجازی: فیلترینگ یا لیمیتینگ؟!
طبق اخباری که باهم خوندیم، معلوم نیست دقیقا قراره چه اتفاقی بیفته! اما به طور کلی محدودسازی پهنای باند اتفاقیه که می تونه از فیلترینگ هم بدتر باشه. چون تحت همچین شرایطی خود کاربران اینستاگرام به قدری از کند بودن سرعت اینستاگرام کلافه می شن که به احتمال زیاد خودشون اونو ترک می کنن. مثل اتفاقی که برای اپلیکیشن وایبر افتاد…
روش های جیبی برای دور زدن بحران های اینترنتی مثل طرح صیانت از فضای مجازی!
همه اینارو گفتم که بدونیم در هر شرایطی که باشیم و هر بیزینسی که داشته باشیم نباید فقط به یک راه اکتفا کنیم. باید آینده نگری داشته باشیم و در هر شرایطی که هستیم همواره سه چشم انداز رو در نظر بگیریم:
چشم انداز اول: بهترین شرایط
چشم انداز دوم: شرایط عادی
چشم انداز سوم: بدترین شرایط
از اون جایی که هدف این مقاله صرفا کمک به همه افراد اعم از نگران و پریشانه، ما روش های قانونی برای کاهش خسارت های بحران هایی شبیه به طرح صیانت از فضای مجازی رو در ادامه می گیم. امیدوارم کمی تسکین دهنده باشه!
حالا با هم یه سری از جاهایی رو که می تونیم تخم مرغ هامونو بذاریم! و یک سری اقدامات که می تونه کمک کنه سرمایه مون به هدر نره یا کمتر آسیب ببینیم رو بررسی می کنیم!
افزایش راه های ارتباطی با کاربران اینترنتی به خصوص فالوورهای اینستاگرام
چه طرح صیانت از فضای مجازی روی اینستاگرام تاثیر بذاره چه نذاره… ما باید بدونیم که اینستاگرام مثل یه خونه اجاره ایه که هر لحظه ممکنه از دست بره. به جای اینکه هر روز از اتفاقاتی که کنترلی روی اونا نداریم بترسیم، باید برای اتفاقات یهویی مشابه، از قبل برنامه ریزی کرده باشیم. به عنوان مثال ما می تونیم اطلاعاتی رو از فالورهای اینستاگرامی مون (یا بقیه پلت فرم های اینترنتی که داریم برای معرفی و برندسازی بیزینسمون ازشون استفاده می کنیم) دریافت کنیم. اطلاعاتی که بهمون کمک می کنه راه های ارتباطی دیگه ای هم در شرایط بحرانی داشته باشیم. در اصطلاح دیجیتال مارکتینگ به این اطلاعات سرنخ یا لید گفته میشه که می تونه کمک کنه بیزینسمون رو در شرایط اینچنینی از ورشکستگی نجات بدیم. گرچه خیلی از این راهکارها تقریبا مشابه هم هستن، اما ترجیحا اونارو جدا کردم تا با جزئیات بیشتری اونارو شرح بدم. امیدوارم براتون مفید باشه.
راهکار اول: داشتن یه وبسایت شخصی
یکی از رسانه هایی که می تونه به کسب و کار اینترنتی ما اعتبار ببخشه و نگرانی های ما در خصوص طرح های عجیب و غریبی مثل طرح صیانت از فضای مجازی رو کاهش بده طراحی وبسایت شخصی یا بیزینسی برای خودمونه. با داشتن یک وبسایت، ما می تونیم ارتباطمونو با فالورامون حفظ کنیم و تمام اطلاعات مورنیاز برای ارتباط بیشتر با اونارو به کمک روش های سیستم سازی شده ثبت کنیم.
در این صورت وبسایت ما می شه هسته کسب و کار اینترنتی ما و بقیه پلتفرم ها مثل اینستاگرام، واتساپ،توییتر، تلگرام و … هم تبدیل می شن به رسانه های جانبی که به برندسازی و معرفی ما کمک می کنن. و حتی اگه هرکدوم از این پلتفرم ها هم از دسترس ما خارج بشن، هسته بیزینس ما سرجاشه.
عده زیادی از افراد در حال حاضر دارن این راهکار رو پیاده سازی می کنن. ما در حال حاضر داریم به مخاطبان سوتکایی خودمون در این خصوص مشاوره می دیم و اونارو راهنمایی می کنیم. اگه شما هم علاقه مند بودین به جمعشون بپیوندید، می تونید همین الان برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
راهکار دوم: درخواست از فالورها برای ثبت نام در سایت شخصی ما
یکی از کارهایی که در شرایط پیش اومده می تونیم انجام بدیم اینه که فالورهامونو تشویق کنیم که در وبسایت ما ثبت نام کنن و اطلاعاتی مثل ایمیل و شماره تلفن خودشون رو در اختیار ما بذارن تا بتونیم ارتباطمونو باهاشون حفظ کنیم و همدیگه رو در همچین شرایطی گم نکنیم!
به عنوان مثال اگه یادتون باشه تو شرایطی که به خاطر ماجرای گرون شدن بنزین، گوگل قطع شده بود، شرکت هایی مثل دیجیکالا و اسنپ که شماره تلفن مشتری هارو از قبل جمع آوری کرده بودن به همه مخاطبا پیام دادن و اطلاع رسانی کردن که شرایط استفاده از خدماتشون همچنان وجود داره و همین باعث شد بخش زیادی از خسارات احتمالی به این بیزینس ها جبران بشه. به این می گن مدیریت بحران!
راهکار سوم: دریافت ایمیل از فالوورها
همون طور که می دونیم یکی از روش های بازاریابی اینترنتی، ایمیل مارکتینگ (email marketing) هست. اگر بتونیم شرایطی رو فراهم کنیم که فالورها با میل خودشون ایمیل شون رو در اختیار ما بذارن، می تونیم در همچین شرایطی، اونارو به پلت فرم های دیگه ای که استفاده از اونا در ایران مجازه هدایت کنیم و کاری کنیم که دوباره ما رو پیدا کنن و این ارتباط دوباره شکل بگیره. (به عنوان مثال پلت فرم هایی مثل لینکدین، سروش، روبیکا و …). بسیاری از کسب و کارهای اینتنرتی در حال حاضر از بازاریابی ایمیلی استفاده می کنن و از پلتفرم های دیگه مثل اینستاگرام بیشتر برای برندسازی و ارتباط بیشتر با مخاطبا استفاده می کنن. بنابراین ترسی از، از دست دادن یهویی این پلتفرم ها ندارن…
راهکار چهارم: دریافت شماره تلفن و موبایل از فالوورها
همون طور که در راهکار دوم گفتم، داشتن اطلاعاتی مثل شماره تلفن و ایمیل از فالورها می تونه کمک کنه ارتباطمونو باهاشون حفظ کنیم. به عنوان مثال اگه به هر دلیلی ارتباطمون با فالورها با مشکل مواجه شد، می تونیم در یک پیامک تلفنی ازشون دعوت کنیم که در یک پلتفرم جدید به ما بپیوندن یا اونارو از جشنواره ها و تخفیفاتی که در وبسایتمون داریم مطلع کنیم. افراد زیادی هستن که از روش بازاریابی پیامکی (sms marketing) برای رشد کسب و کارشون و اطلاع رسانی به مخاطبا استفاده می کنن.
راهکار پنجم: استفاده از پلتفرم های ویدئویی
گرچه هر پلتفرمی ویژگی های خودشو داره، ولی همون طور که گفتم ما می تونیم یک وبسایت شخصی داشته باشیم و از پلتفرم های دیگه با هدف برندسازی و جذب مخاطب استفاده کنیم. به عنوان مثال می تونیم ویدئوی موردنظرمون رو در پلتفرم های ویدئویی داخلی مثل آپارات و نماشا و تماشا و … یا خارجی مثل یوتیوب (البته اگه بشه بعدها ازش استفاه کرد!) بارگذاری کنیم و اطلاعاتی رو که مدنظرمون به مخاطبامون منتقل کنیم. همین الان می تونید حساب کاربری خودتون رو در این پلتفرم ها بسازید و از فالورهاتون بخواید که شما رو در این پلتفرم ها دنبال کنن تا حداقل یه راه ارتباطی جدید باهاشون داشته باشید. در حال حاضر عده زیادی هستن که از طریق بازاریابی ویدئویی (video marketing) در حال برندسازی و معرفی بیزینس خودشون به دیگران هستن.
راهکار ششم: در حال به روزرسانیه…
در به روزرسانی های بعدی حتما راهکارهای بیشتری برای حفظ ارتباط با مخاطبانتون و کاهش استرس های ناشی از طرح صیانت از فضای مجازی مجلس رو براتون قرار می دم. امیدوارم بتونه بهتون کمک کنه تا به کمک روش های جانبی بخشی از خسارات ناشی از بحران های اقتصادی رو کاهش بدید. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان می تونید همین الان با تیم سوتکا تماس بگیرید.
دیدگاه (10)
سلام
ممنون از راهکارهاتون. البته من بیشتر دنبال روش هایی بودم که بشه کلا این اتفاق رو دور زد…
نمی دونم چی بگم. امیدوارم هرگز اجرایی نشه. لطفا هر راهی که وجود داشت، هر جوری که بود به این مقاله اضافه.
ممنون از شما
سلام سحر عزیز
ممنون از همراهیت
حتما هر راهکاری که برای کاهش خسارت ها و دورزدن طرح صیانت از کاربران فضای مجازی به ذهن خودمون رسید یا از افراد دیگه یادگرفتیم، تو به روزرسانی های بعدی این مقاله اضافه می کنیم.
البته من معتقدم که در نومیدی بسی امید است… نگران چیزی نباشید و تمرکزتونو روی خودتون و بیزینستون بذارید. و در کنارش این راهکارها رو هم پیاده سازی کنید. ما هم در این مسیر کنارتونیم.
موف باشید
راهکاری وجود نداره
اونایی که با سایتها و مشتریان خارجی کار میکنن و درآمدشونو با فیلترشکنها دریافت میکنند؟چه خاکی تو سرشون کنن؟
متاسفانه همه فکر میکنن کسب و کار اینترنتی فقط اینستاگرامه. خیالتون راحت اینستاگرامو ازتون نمیگیرن. یه فکری براش میکنن.
این ماییم که بدون اینترنت جهانی نونمون میبره
سلام علی جان
خودتون رو ناراحت نکنید
همیشه برای انجام کارها راهی پیدا میشه
و به نظرم نیازی نیست از الان غصه اتفاقی که نیوفتاده رو بخورید.
اگه کاری از دستتون بر میاد انجام بدید
اگه نه، پس کار خورتون رو بکنید، زمانی که مشکل پیش اومد براش راه حل هم پیدا میشه
موفق باشید
من تمام درآمدم از طریق یوتیوب هست که تازه اونو با فیلتر شکن می رم اگه یوتیوب نباشه زندگی منم نابود میشه
همه مون همین شرایطو داریم. همه مون امیدوارم که این اتفاقات نیفته. اما بهتره ذهنمونو درگیرش نکنیم و نذاریم بهترین روزهای زندگیمون با نگرانی بگذره. اگر کاری از دستمون برمیومد انجام می دیم و قطعا هیچ تلاشی بی نتیجه نمی مونه. خیلی ممنون از همراهی شما در سوتکا🙏
من تو ویرگول یه روش انجام دادم محدودیت سرعت اینترنتم برطرف شد اینه
https://vrgl.ir/VwEpV
سلام
مرسی از اینکه تجربه تون رو با ما به اشتراک گذاشتید
ما خودمون این روش رو تست نکردیم.
بقیه دوستان هم میتونن امتحان کنن و همینجا تجربه شون رو به بقیه هم بگن
اگر این طرح وحشتناک اجرا بشه، آیا از نظر فنی امکان داره که با استفاده از ویپیان، سرور مجازی، یا تغییر دیاناس بشه به اینترنت جهانی دسترسی پیدا کرد؟ من مترجمم و اگر به جیمیلم دسترسی نداشته باشم ارتباطم رو با مشتریهای خارج از ایران از دست میدم و زحمات چند سالهم به باد میره.
سلام امید جان
با توجه به ابهامات زیادی که توی این موضوع هست واقعا نمیشه خیلی دقیق دربارش صحبت کرد. موضوع اصلی اینه که هنوز مسئله شفاف نیست تا بشه براش راه حل پیدا کرد. ولی احتمالا اگر هم این اتفاق بیوفته با شبکه های اجتماعی شروع میشه. پس فعلا نیازی به نگرانی نیست. ولی میتونید از الان راه های ارتباطی دیگه ای برای خودتون درست کنید. برای مثال میتونید یک سایت با دامنه ir داشته باید و از ایمیل های دامنه شخصی خودتون استفاده کنید. راهنمایی بیشتری نیاز داشتید همینجا از من بپرسید.